Solution

İmarlı arsa herhangi bir yapının bu arsaya yapılabileceğini ifade eder, imarlı arsaya prefabrik ev almak için öncelikle mimarlık ofisine gidilmeli ve oradan kaç metre kare yapılabileceğini öğrenmesi gerekmektedir. Prefabrik evlerde imar izni olmadan resmi olarak bir ev yapmak mümkün değildir sebebi prefabrik evler yıl dayanım ömrüne sahip sabit yapılardır. İstenirse tabi ki söküp takılabilir fakat devletin burada ki tek izin verdiği yapılar günümüzde çok popüler olan mobil evler yani bir diğer deyişle tiny home ‘lardır. Bu evler ruhsatlı ve plakalı olduğundan dolayı imar iznine tabi olmamaktadır ve araç sınıfında nitelendirilmektedir.

Prefabrik Evde Müşterinin Yapması Gerekenler Nelerdir?

İmarı olmayan arazilerde arsalarda prefabrik ev resmi olarak koyulamaz, bazen belediyeler istisnai olarak bu konuda izinler vermektedir bunun için en doğru bilgiyi arsanız belediyeye bağlı ise belediyeye köye bağlı ise il özel idaresine gitmeniz gerekmektedir. Siirt’in KAPALI ÇARŞISI hükmünde olan HELVACILAR ÇARŞISINA uğradım. Bu çarşıyla ve bu çarşının eski esnaflarıyla çok ciddi anılarım var. Bu çarşı rahmetli dedem Hacı Salih Çeto’nun (ARITÜRK) ile kardeşleri  Hızır, İlyas ve İbrahim’in dükkanlarının olduğu çarşıdır. Dedem vefat edince büyük ağabeyim Mehmet Sabri (Merhum) dükkanını devralmıştı. Ben de yaşlarına kadar ağabeyimin yanında getir-götür işleriyle uğraşırdım.

Yaptığımız Prefabrik Evleri Ve Numune Prefabrik Evleri Nerede Görebiliriz?

  • İdeal prefabrik ev ‘de Sizin için tasarladığımız her ev, sınırsız hayal gücü, istediğiniz renk seçeneği, bulunacağınız yerin mevsimine uygunluğu açısından size hayal edemeyeceğiniz kadar sınırsız seçenekler sunmaktadır.
  • Çelik evlerimizide genellikle Almanya, Hollanda, Fransa gibi ülkelere yapmaktayız.
  • Genellikle prefabrik ev tercihi arsaların imar miktarlarına göre değişmektedir.
  • İstenirse tabi ki söküp takılabilir fakat devletin burada ki tek izin verdiği yapılar günümüzde çok popüler olan mobil evler yani bir diğer deyişle tiny home ‘lardır.

Prefabrik evler ise daha çok fabrikada hazır olarak üretilen parçalardan lego şeklinde modüler olan sınırları olan ama hızlı ve fiyat anlamında uygun yapılardır. Genelde bir prefabrik evde en çok tercih edilen metrekare 80 metrekare gibi düşünebilirsiniz, 80 metrekare evler genellikle 2+1 ama istenirse ihtiyaca göre de 3+1 olabilmektedir. Evet dünyanın her yerine prefabrik evlerimizi gönderebiliyor ve kurabiliyoruz, en çok prefabrik ev gönderdiğimiz yerler ise Bulgaristan, Romanya, Sırbıstan, Bosna, Özbekistan, Kazakistan, Türkmenistan dır. Çelik evlerimizide genellikle Almanya, Hollanda, Fransa gibi ülkelere yapmaktayız.

Prefabrik evler Fırtınaya ve Rüzgara eighty km/h dayanıklı yapılardır fakat daha üst bir fırtına ve rüzgar esecek bir bölgeye yapılacaksa ekstra bir mukavvemet kazandırılması gerekmektedir bu konuda da yerin rüzgarını müşteri bizlere bildirirse bununla alakalı ekstra çalışma yapılmaktadır. Mesela bir prefabrik evde dış duvar kalınlığı 10 cm iç duvar kalınlığı 6 cm ‘dir. Ekstradan bu prefabrik ev duvarlarının izolasyon malzemesi strafordan taş yününe çevrilebilir. Başka bir örnek vermek gerekirse Çatıya ya ekstra olarak izolasyonu artırmak için osb three 7slots yasal mı ve membran eklenebilir. Kelime kökleri ile bakarsak dilimize prefabricated kelimesinden gelen ve anlamına bakarsak pre (ön) fabricated (fabrikasyon) yani önceden mimari projesine göre fabrikada üretilmiş modüler yapılara prefabrik yapılar demekteyiz. Prefabrik evler sökülüp sonradan başka yere taşınabilir, çünkü prefabrik yapılar demonte ve modüler yapılardır.

Yine de bazı belediyeler prefabrik evler için özel izin tanımaktadır bu yüzden bununla alakalı belediyeye ya da bulunmuş olduğunuz şehirde ki mimarlık ofislerine prefabrik ev yapma ile alakalı detaylı bilgiyi sorabilirsiniz. Mimarlık ofisi bununla alakalı bir ruhsat dosyası hazırlayacak ve bu hazırlamış olduğu ruhsat dosyasında bir elektrik projesi bir mekanik projesi bir mimari proje ve birde statik proje bulunmaktadır ve bu dosyayı belediyenin fen işlerine sunmaktadır. Fen işleri ise dosya uygun olduğunda onay verecektir ve ruhsat alınacaktır. Evet istediğiniz planda prefabrik ev yapılabilir fakat dış görünüşte özellikle lüks yapılarda yuvarlak kesitlerde prefabrik ev değil daha çok çelik evlerimiz tercih edilmektedir. Çünkü prefabrik evlerin görünüş kısımlarında sınırlar bulunmaktadır biz bu sınırlar çerçevesinde evlerimizi tasarlamaktayız. Bunun sebebi prefabrik evlerimizde tüm duvarlarda kullandığımız 16 dns yoğunluğunda eight.5 santim eps strafordur.

Evet prefabrik evlerin bakımında 3-4 senede bir evin boyanmasını ifade etmiştik, o yüzden evleri tekrardan boyayabilir ve tekrardan mastik çekebilirsiniz. Boyalarımız su bazlı olduğundan dolayı rahatlıkla istediğiniz zaman ev kirlendikçe boyayabilirsiniz. O yüzden çelik evlerimizin metrekaresi 5500 Türk lirasından başlamaktadır. Herkesin çokça sorduğu bu prefabrik yapılarımız aslında öncelikle deprem evleri diye tanındı çünkü depreme diğer yapılardan çok daha dayanıklı esnek ve hızlı olan bu prefabrik evler deprem zamanları hep çok tercih edildi o yüzden bu sorunun cevabı çok net olarak betonarme evden çok dayanıklıdır. Tabi sebebine gelirsek direkt zeminden etkilenmediğinden kaynaklı çok sağlam yapılardır. Kampanyalı Prefabrik ev fiyatları her firmada özellik olarak değişmektedir.

Ahmed98 Ahmed98

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.